Loopt alles naar wens?

Onze voeten vormen letterlijk en figuurlijk de basis van ons lichaam, daarom is het van groot belang dat we er zuinig op zijn en dat we ze goed verzorgen.

 

Voorkom klachten

Slecht schoeisel of onvoldoende ondersteuning kan veel problemen veroorzaken zoals pijnlijke voeten, tinteling in de voorvoet, hielpijn en een slapend gevoel in voet of teen. Maar ook klachten aan zenuwen, pezen, banden of spieren kunnen het resultaat zijn van slecht zittende schoenen. Bij podotherapie zijn diverse voorbeelden vermeld waarmee u te maken kunt krijgen. Hoewel goede schoenen al veel steun geven en ongemak kunnen voorkomen is dat niet altijd voldoende.

 

Inlegzool of inlay 

Klachten aan de voet kunnen verstrekkende gevolgen hebben zoals pijnlijke knieën of heupen en een verkeerde houding levert weer rugpijn op. Bewegen kan daardoor bemoeilijkt worden terwijl voldoende beweging juist erg belangrijk is voor de gezondheid van lijf en geest. Gelukkig kan een op maat gemaakte inlegzool of inlay veel klachten verminderen en soms zelf helemaal voorkomen.

  

Naast Susan Lamers zijn er bij Voet en Goed nog twee gediplomeerde en Big-geregistreerde podotherapeuten werkzaam. Zij kunnen uw voeten met veel aandacht uitgebreid opmeten en onderzoeken en maken de inlegzooltjes of inlay exact op maat. Doordat Susan haar eigen podolab – compleet met freesmachine – en haar sportzaak onder een dak heeft, kunnen kleine aanpassingen zelfs meteen uitgevoerd worden terwijl u aan de gezellige leestafel een kopje koffie of thee drinkt.

 

Drukpunten verminderen

De juiste schoenen, in combinatie met aangepaste inlegzooltjes, bieden een goede demping en ze zullen drukpunten verminderen op de voeten. Klachten zullen daardoor afnemen of zelfs verdwijnen en blaarvorming kan voor een groot deel voorkomen worden. Natuurlijk verdienen de voeten nog meer verzorging zoals een goede pedicurebehandeling en uiteraard goede naadloze wandelsokken of compressiekousen.

 

Huisarts en fysiotherapeut

Afhankelijk van de afgesloten verzekering worden de kosten voor een inlegzool of inlay geheel of gedeeltelijk vergoed, een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig. Toch werkt Susan nauw samen met diverse fysiotherapeuten of huisartsen. Regelmatig sturen zij patiënten door naar de podotherapeuten van Voet & Goed voor het onderzoeken van de voeten en het aanmeten en vervaardigen van inlegzooltjes.

 

Wij werken samen met:

 

Fyzio Lyn.jpg

 

Fyzio-Lin

Arlinda Heerkens

Bekkenfysio- en Fasciatherapeut 

www.fyziolin.nl

 

Sportcenter_Hapert-logo PNG (2).png

Fysiocenter-Bladel_Hapert_Hoogeloon_rgb (5).png

 

Sportcenter Hapert
Kerkstraat 39
5527EE Hapert
0497382065
www.fysiosportcenterhapert.nl