xsocks-wandelen-bergen-trail.jpg (223 KB)

 

wandelen-lowa-schoenen.jpg (243 KB)

 

icepeak-winterjas-hapert-skien.jpg (197 KB)

Loopt alles naar wens?

Voeten… Ze dragen ons gehele lichaam en vormen letterlijk de basis van ons bewegen. Elke voet verdient het daarom om in de watten gelegd te worden. Ben zuinig op je voeten en behandel ze met zorg.

 

Klachten tijdens het lopen

Ken je het vervelende gevoel van tintelende voorvoeten, pijn aan de hiel, slapende voeten, een geïrriteerde middenvoet of een vervelende knobbel aan de buitenkant van de grote teen? Allemaal factoren die je dagelijkse wandeling, hardlopen of hiken minder prettig of onmogelijk maken. Helaas worden deze klachten vaak veroorzaakt door het dragen van slecht passende schoenen of onvoldoende steun aan de voeten. De juiste wandelschoenen, bergschoenen of hardloopschoenen helpen bij het geven van voldoende steun en het voorkomen van ongemakken aan de voeten. Soms zijn aanvullende maatregelen nodig, hiervoor heeft Voet en Goed het specialisme podotherapie in huis: de podoloog en de podotherapeut.

 

Zolen ter voorkoming van ongemak

Voor je algehele gezondheid is bewegen een belangrijk goed. Als bewegen wordt bemoeilijkt door pijnlijke voeten, die op hun beurt weer zorgen voor irritatie aan de knieën, heupen of rug, heeft dat effect op jouw gevoel van welzijn. In de meeste gevallen kan de oorzaak aangepakt worden door het dragen van de juiste schoenen en daarbij een hulpmiddel als een silicone orthese, inlegzool of inlay te gebruiken.
Voet en Goed heeft een eigen podolaboratorium, uitgerust met een freesmachine en diverse meetapparatuur. Hierdoor kunnen inlegzolen precies op maat worden aangemeten en gemaakt. Op afspraak worden kleine aanpassingen zelfs direct gedaan, terwijl jij een kopje koffie of thee nuttigt aan de gezellige leestafel in de winkel. Doordat de zolen precies op jouw voeten en klachten worden afgestemd, wordt de druk op de goede manier verdeeld over de voet. Dit voorkomt klachten, irritaties en ontstekingen.

 

voetengoed-folder-werkschoenen-steunzolen-podotherapie.jpg (118 KB)
Silicone orthese

Naast het aanmeten en vervaardigen van steunzolen, maken we ook silicone ortheses. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld over elkaar staande tenen uit elkaar te houden, waardoor ze tijdens beweging niet over elkaar schuren. Dit voorkomt schuurplekken, wondjes en blaren.

Drukpunten wegnemen

Lopen op het meest geschikte schoeisel in combinatie met op maat gemaakte inlegzolen en ortheses, vermindert en voorkomt klachten. Door de demping die de schoenen en de zolen geven, wordt de druk op goede manier verdeeld over de voet en worden de drukpunten verkleind. Om je voeten de volledige verzorging te geven die zij verdienen, is het belangrijk om regelmatig een pedicurebehandeling te ondergaan, comfortabele naadloze wandelsokken te dragen of zelfs compressiekousen aan te trekken. Ook de juiste outdoorkleding en accessoires verhogen het plezier van outdoor activiteiten.

 

Vergoeding podotherapie

Voet en Goed werkt samen met verschillende fysiotherapeuten en huisartsen, zij sturen regelmatig patiënten door om gebruik te maken van onze kennis en expertise. Toch is een verwijzing van de huisarts niet nodig, in veel gevallen vergoedt de zorgverzekering de kosten voor podotherapie geheel of gedeeltelijk. Geef je voeten de aandacht en liefde die zij verdienen en blijf zorgeloos in beweging.
Loop eens binnen in de winkel voor advies of lees in de brochure over werkschoenen en steunzolen waarom goede ondersteuning van de voeten zo belangrijk is.

 

Voet en Goed werkt prettig en nauw samen met:
Fyzio-Lin | Sportcenter Hapert

 

Fyzio Lyn.jpg

 

Fyzio-Lin

Arlinda Heerkens

Bekkenfysio- en Fasciatherapeut 

www.fyziolin.nl

 

Sportcenter_Hapert-logo PNG (2).png

Fysiocenter-Bladel_Hapert_Hoogeloon_rgb (5).png

 

Sportcenter Hapert
Kerkstraat 39
5527EE Hapert
0497382065
www.fysiosportcenterhapert.nl