Uw voetpodoloog

Als voetpodoloog helpen wij outdoorliefhebbers, wandelaars en hardlopers naar een pijnvrije ervaring bij het uitvoeren van outdooractiviteiten. Klachten aan voeten zijn veelvoorkomend en veelomvattend. Helaas kan het je dagelijks leven negatief beïnvloeden. Gelukkig helpen de gediplomeerde podotherapeut en voetpodoloog van Voet en Goed uit Hapert, nabij Valkenswaard en Bladel, je weer op weg.

 

Maak vrijblijvend een afspraak bij onze specialisten

Maak een afspraak

 

Hulp en advies van een gediplomeerd voetpodoloog of podotherapeut

In ons team hebben we een podoloog en podotherapeut. Allebei zijn ze specialist in voettherapie. Voor het analyseren van (voet)klachten, hulp bij het vinden van de juiste schoen en deskundig advies over jouw manier van lopen, breng je een bezoek aan onze voetpodoloog en podotherapeut. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en vaak vergoedt de zorgverzekering de kosten geheel of gedeeltelijk. Een wandeling naar Voet en Goed kan al zoveel verlichting geven!

 

Kom langs voor persoonlijk advies

Wilt u graag persoonlijk advies van een podotherapeut, podoloog of voetpodoloog? Een bezoek aan onze winkel kan wonderen doen. Of u nu last heeft van voetklachten na een wandeling of op zoek bent naar nieuwe schoenen voor uw outdooractiviteiten, onze podoloog staat klaar om u te voorzien van professioneel advies. Stap vandaag nog binnen voor een actiever en comfortabeler leven outdoor met de gespecialiseerde voetzorg van onze podotherapeut en podoloog. Ontdek tevens ons aanbod aan gespecialiseerde wandelaccessoires om uw wandeling nog comfortabeler te maken.

Achillespeesblessure

De achillespees is de aanhechting van de kuitspier en helaas is deze pees erg gevoelig voor overbelasting. Een overbelasting van de achillespees is te herkennen aan pijn op vijf tot tien centimeter boven de hiel -vaak bevestigd door verdikking en roodheid- en stijfheid in de kuitspier. Bij een blessure aan de achillespees ontstaan kleine beschadigingen in het peesweefsel. Om dat te voorkomen, is het zinvol om de podotherapeut de stand van je voet te laten onderzoeken. Wanneer de voet namelijk naar binnen kantelt tijdens het wandelen of hardlopen, draait ook het onderbeen naar binnen. De trek die hierdoor veroorzaakt wordt, kan de achillespeesblessure veroorzaken. Met het gebruik van de juiste ondersteuning in schoenen en zolen, kan dit prima verholpen worden dankzij onze voetpodoloog.

Shin splints

Hardlopers en atleten herkennen het wellicht: pijn aan het scheenbeen. Shin splints (of springschenen) geeft een akelige, scherpe pijn tijdens inspanning, die weer vervaagd in tijden van rust. Verschillende spieren hechten aan het scheenbeen (tibia). Op deze spieren komt een enorme rek te staan wanneer de voet en enkel naar binnen kantelen. Door deze rek op de onderbeenspieren, ontstaat overbelasting van het bot van het scheenbeen. Ben je van plan om te gaan hardlopen zonder dat je ervaring hebt in running? Dan is het geleidelijk opbouwen van de training essentieel en een warming-up onmisbaar.

Ook kan de stand van de voet aangepast worden door het gebruik van de juiste hardloopschoenen en eventueel zolen. Ren onze winkel binnen voor een meting en advies van onze podotherapeut en voetpodoloog en draaf rustig door.

Knokvorming (Hallux Valgus | Hallux Regidus)

Een grote knokkel aan de buitenkant van de grote teen is een botaangroeisel, veroorzaakt door het naar binnen wijzen van de grote teen. Erfelijkheid kan hier aan ten grondslag liggen en slecht passende schoenen zijn funest. Wanneer de voet naar binnen kantelt (overpronatie) kan dat de knokvorming verergeren en nog pijnlijker maken. Door de extra druk kunnen eelt en likdoorns ontstaan en in sommige gevallen ontsteekt het gewricht zelfs. Het is dus zaak om de juiste schoenen, zoals podoschoenen, te dragen. Hiervoor zal een bezoek aan de podotherapeut van Voet en Goed je goed doen. De podotherapeut analyseert de gehele voet en kan precies uitleggen wat het beste schoeisel voor je is en welke hulpmiddelen nodig zijn.

Hielspoor

De medische term voor hielspoor is spina calcaneï en het is kalkafzetting aan de hiel. Door te veel lopen, rennen of andere manieren van sporten kan pijn ontstaan door overbelasting van de vezelband en peesplaat onder de voet. De grote spanning die gezet wordt op de aanhechting van het weefsel kan een ontsteking aan het botvlies veroorzaken. Deze ontsteking geeft irritatie en pijn en leidt uiteindelijk naar een botaanhangsel; hielspoor. Om hielspoor te voorkomen of te genezen, is het dragen van de juiste schoenen en eventueel het gebruik van hulpmiddelen om de druk op de juiste manier te verdelen, essentieel. Ook voor hielpijn bij kinderen weten de podoloog en podotherapeut van Voet en Goed raad!

Metatarsalgie

Klachten aan de voorvoet, die vaak ontstaan door overdruk, vallen onder de verzamelnaam metatarsalgie. Een pijn die vaak voorkomt bij het dragen van (hoge) hakken, maar ook bij reguliere schoenen, vooral wanneer men veel staat of loopt op harder schoeisel. Extra druk op de voorvoet en middenvoetsbeentjes (de metatarsalen) kunnen doorzakken van de voet tot gevolg hebben. Door dit doorzakken, het verminderen van het kussentje onder de voorvoet en het naar binnen kantelen van de voet en enkel, ontstaat de pijn onder de bal van de voet. Met het juiste materiaal aan je voeten en het deskundig advies van de voetpodoloog en podotherapeut van Voet en Goed blijven je voeten in goeden doen. Wandel binnen in de winkel en verlos jezelf van dat branderige gevoel.

Morton’s neuralgie

Morton’s neuralgie is een brandende of stekende pijn in de middenvoet die doortrekt naar de tenen. Tintelingen en verlies van gevoel in de tenen hoort daar vaak ook bij. Door beknelling van de zenuwen in de middenvoetsbeentjes, verdikken of zwellen de zenuwen op. Wanneer de tenen worden samengeknepen of extra druk op de voorvoet wordt gelegd, verergeren de klachten. Bij rust vermindert de pijn. Het naar binnen kantelen van de voet en enkel (overpronatie) gaat vaak samen met Morton’s neuralgie en veroorzaakt het doorzakken van de middenvoetsbeentjes (metatasalen). Veel te vaak wordt Morton’s neuralgie veroorzaakt door slecht passend schoeisel. Voorkom ontstoken zenuwen, een tintelend gevoel en pijn en laat je adviseren door onze podotherapeut of podoloog.