Wat neem je mee als je gaat wandelen?

Wat neem je mee als je gaat wandelen?

Wandelen is geweldig

Het gemak van het starten vanuit thuis, maakt wandelen toegankelijk voor iedereen en eenvoudig om aan te beginnen. Dus kom van de bank en ga een blokje om in de frisse lucht, het zal je goed doen. Ben jij inmiddels een fervent wandelaar of hiker, dan heb jij het genot van wandelen allang ontdekt. Geweldig toch?!

 

Ga goed voorbereid op pad

Voor een klein rondje lopen in de wijk of het dorp, is het vooral van waarde dat je comfortabele kleding en schoenen draagt en niet zonder water de deur uit gaat. Zodra de wandelingen wat langer of intensiever worden, gaat de volledige uitrusting tellen. Naast de route uitkiezen is het van belang om te weten wat het weer gaat doen, hoe lang je onderweg zult zijn en op welke ondergrond de meeste stappen worden gezet.


Wat trek je aan als je gaat wandelen?

Zonder de juiste schoenen, geen prettige wandeling of hike. Win goed advies in bij een expert, laat je voeten opmeten en analyseren.  
Naast de schoenen is kleding ook essentieel. Hoe vervelend is het als je trui ophoog kruipt tijdens het lopen, je broekspijp draait of je sokken dubbel zitten? Voorkom irritaties door goed passende kleding te dragen en deze af te stemmen op het weertype van die dag.


Wat neem je mee als je flink gaat wandelen?

Naast de beste schoenen en perfect zittende kleding, mag water niet ontbreken in jouw bagage. Wij adviseren een rugzak met watertas. Dan heb je constant en eenvoudig toegang tot het benodigde vocht en je kunt zonder ongemak andere attributen meenemen. Wat te denken van je telefoon, navigatie, regenjas, etenswaren, zakdoekjes en je sleutels?
Maar heb je ook gedacht aan een balletje om in je hand te houden ter voorkoming van dikke vingers? En wat te denken van zonnebrandcrème, een zonnebril en een petje als de zon behoorlijk schijnt? Vergeet ook niet om een tekentang, een kleine EHBO-uitrusting en een noodfluitje mee te nemen wanneer je diep de bossen in duikt om de natuur te ontdekken.
Tijdens extreme kou is het raadzaam om een nooddeken mee te nemen, een extra muts en wellicht een thermoskan met warme drank. En als het donker is, ga dan de deur uit met verlichting en minimaal een fluoriserend hesje.

 

Wandel eens binnen bij Voet en Goed

Voor het beste advies ben je van harte welkom bij Voet en Goed. Wij weten precies wat bij jouw wandeling niet mag ontbreken en hoe jij het prettigst op weg gaat. Tot ziens in de winkel!

 

< Terug