Onderhoud kleding en schoenen

Onderhoud kleding en schoenen

Onderhoud voor duurzaamheid

Door goed voor je kleding en schoeisel te zorgen, gaan ze langer mee, blijven ze mooi en behouden ze hun functie. Gedegen onderhoud komt de kwaliteit en houdbaarheid van alle kleding en schoenen ten goede. Maak dus tijd om af en toe wat klein onderhoud te plegen. Ga jij met ons mee voor duurzaam?

Houd kleding en jassen waterdicht en ademend

Vaak is kleding voor outdoor activiteiten bedoeld om je huid te laten ademen terwijl je beweegt of is het belangrijk dat de stof geen regen doorlaat, zodat jij droog blijft.
Wanneer de regen je niet heeft tegengehouden om naar buiten te gaan, is het belangrijk om natte kleding en jassen te laten drogen op een droogrek. Dat geldt ook wanneer jouw kleding van binnenuit vochtig is geworden door transpiratie. Hang ze goed uit en geef ze de tijd om volledig te drogen. Gebruik voor een intensieve schoonmaak in de wasmachine een technisch wasmiddel. Dat is een middel zonder parfums, chemicaliën en zouten. Na drie wasbeurten kan de kleding of de jas opnieuw worden geïmpregneerd om de waterdichtheid en de ademende functie te behouden. Et voila… Jij bent voorlopig voorzien van goed functionerende buitenkleding.

 

Op deze manier onderhoud je jouw schoenen het allerbest

Stevig gewandeld? Geef de schoenen dan ook de verdiende rust en zorg.
Na iedere wandeling zet je de binnenzooltjes omhoog, zodat de hele schoen goed kan luchten.
Droog natte schoenen nooit bij een warmtebron of op een warme vloer, maar gewoon ‘aan de lucht’. Vieze schoenen worden het liefst afgeborsteld onder de kraan (gewoon met water en eventueel groene zeep), daarna spuit je ze in met een speciale Gore-tex spuitbus. Na vijf dagen mag je de schoenen invetten of insmeren met een daarvoor bestemde crème, dat houdt ze soepel.
Voor het beste onderhoud van je schoenen, spuit of vet je de schoenen om de zes weken in. Zo…. Dat loopt lekker!

 

Natuurlijk ben je van harte uitgenodigd in de winkel om extra uitleg te ontvangen, advies te krijgen of te komen neuzen in ons uitgebreide assortiment. Tot ziens in de winkel!

 

< Terug